Tuesday, January 17, 2012

di mana nak beli iPad?


masa baru2 nak beli iPad hr tu..byk juga surfing & gugel nak cr kedai mana yang mudah & paling dkt dgn rumah utk beli ipad ni.. tapi tak byk yg share..kalau kat m'udah tu selalunya tak ada kedai dan pernah tertipu dgn iklan.. satu kedai kat subang.. kat situ tak mention pun ada beza kalau beli putih atau hitam.. bila dah sampai sana rupanya2 kalau nak warna putih kena tambah 50.. geram dgn layanan salesman yang layan tak layan tu.. terus balik dan decide nak beli kat apple store saja... tak ada extra charge pun utk order ipad putih..

sebenarnya sekarang dah banyak authorised reseller apple kat kl ni.. antaranya Seng Heng, Harvey Norman, dan antara yang dekat EpiStore.. tapi masa nak beli kat Epistore tu stock dah habis utk haritu..

jadi cara yang terbaik ialah samada walk in ke reseller2 yg terdekat (Seng Heng biasanya ada je stock), ataupun kalau sanggup menunggu boleh la order di apple store online (tgg shipping kurang drp seminggu)..kalau nak ikutkan harga semua sama cuma kalau beli kat apple store online kelebihannya boleh buat customise engraving. Sangat sesuai utk yang nak belikan hadiah utk yg tersayang kan..

mcm kami pula ipad yang 1st tu (putih) beli di Apple Store online.. yg kedua sbb tak kisah nak warna apa kami walk in saja ke Sen Heng.. asalkan cepat dan dekat.. urgent beli sbb anak2 berperang berebutkan ipad mama.. hehehe..

ok layan gambar..










ni la engraving nya..





zooming engraving..

























ni pula ipad husband aka anak2 punya.. ni game yang sara paling suka main.. layan baby tu.





sara yang keletihan main ipad sampai tertido pun sblh ipad..

3 comments on "di mana nak beli iPad?"

aida on 2:42 PM said...

dalam banyak2 gadget, aida nak beli kindle fire / i river cover story

fungsinya buat baca buku... so confirm tak berebut ngan anak2

puterikiut on 2:50 PM said...

aida, sure tak berebut? tgk2 derang pun minat baca buku..hehhe

aida on 5:05 PM said...

mana nak berebut kak kalau dah hitam putih dan function baca buku, heheheh

Archive

 

:: {^_~} catatan mama :: v1 Copyright 2008 Fashionholic Designed by Ipiet Templates Supported by Tadpole's Notez