Monday, July 28, 2008

Progress umahku..



Disebabkan ada yang bertanya tentang progress umah.. nie ada la skit gambar yang mungkin baru 10% barang dipindahkan kot.. kitorang plan nak pindah sepenuhnya hujung bulan 8 dan cuba pindah barang2 besar dan major mulai cuti sekolah bulan 8 nanti.. SCI kitchen dah confirm nak start reno dapur 14 Ogos nie.. lepas tu dah boleh start pindah rumah baru la kot...
so far bab2 kipas..lampu sume dah settle.. dah pasang water heater.. wardrobe pun dah siap pasang.. dan bookshelf sekali.. Alhamdulillah puas hati.. walaupun budget agak lari sbb barang naik lepas Julai haritu.. apa nak buat kan.. nak tak nak benda tu mmg nak beli..
smlm sempat gi amik gambar untuk pk mcm mana nak susun.. tak sabarnya nak unpack kan buku2/magazine2 dlm kotak tu.. tapi kena tunggu weekend la jawabnya..sabar..sabar..




drawing plan untuk kitchen cabinet drp SCI Kitchen..



Ruang bacaan.. belum disusun betul lagi..



ruang tamu.. lampu dah siap dipasang..
wardrobe yang dah siap dipasang..
tambahan : cermin Bilik air..
dapur yang belum dipasang kabinet..



Lampu tangga..
Bilik anak-anak

8 comments on "Progress umahku.."

CT on 12:25 PM said...

waaaa dah x lama dah tu...bestnye..

by d way...book shelf tu beli siap ke tempah ek?

yatipruzz on 1:40 PM said...

sure excited eh kak :)
slamat berpindah n mengemas!!!

tade plan nak cat color2 ke dinding tuh? sure lg cun nnt!

Farra on 2:19 PM said...

nak tau harga book shelf & wardrobe pls :D email kat saya noooo

puterikiut on 3:40 PM said...

ct : dah reply kat email

yatipruzz : a'ah mmg excited especially nak test dapur baru..hehe

farra: dah email dah..

Hany FF on 4:19 PM said...

kak nita, pasang dapur, sci kitchen dalam 5 jam sahaja (mine dgn wardrobe). so, kat umah hany baru nak pasang jumaat nih. hari tu ada delay kat cement+tiles top completion.

;) nantikan!

ima said...

wow...tak sabarnya.... mesti weekend sentiasa full...hehe

eLLe on 3:06 PM said...

besnye ada rumah sendiri..tp kena sediakan ongkosnye laa kalau nak masuk rumah..

puterikiut on 3:36 PM said...

elle: betul tu..mmg pakai byk ongkos kalau nak ada umah sendiri ni kan..especially yg beli umah atas individu..belum apa2 dah kena byr 10% down payment..

Archive

 

:: {^_~} catatan mama :: v1 Copyright 2008 Fashionholic Designed by Ipiet Templates Supported by Tadpole's Notez