Wednesday, November 9, 2005

Selamat Hari Raya Aidilfitri




Selamat Hari Raya semua...

wahhh hari nie dah start keje balik.. sepatutnya aku dah start keje smlm lagi..tapi disebabkan baby sitter still tak balik dr kg terpaksa la aku cuti lagi.. hari nie pun aku masuk kol 12 lebih sbb bergilir ngan hubby.. lps dia balik taklimat exam baru la aku leh dtg ofis..

bila masuk ofis je cuma ada 2,3 org kat ofis.. bos pun still bercuti.. ini yg kureng productive nie.. almaklumla mood cuti lagi..hehehhe
nyesal plak tak bwk thumbdrive gambar2 raya..kalau tak boleh la update kat fp.. byk tul gambar raya..gambar balik kg... kalau ikutkan nak print sume.. beribu-ribu lemon..sume tu kenangan2 sepanjang beraya bersama family di perlis..

oleh sbb tak ada benda nak buat.. aku nak update skit psl perjalanan kami sepanjang raya..

29/okt/2005 (sabtu) : kami bertolak dari bkt jalil kol 6.00 pagi.. betul2 lepas sahur dan solat subuh.. itupun ah ada jiran2 yg dah start keluar rumah... ikut highway elite dan bkt lanjan.. Alhamdulillah jln still clear... byk kali gak berenti di R&R sbb dini nak minum susu dan makan... kami sampai umah mak kol 1.00 tepat... rindu sangat...

30/okt/2005 (ahad) : byk habiskan masa di rumah.. byk benda nak sembang dengan mak, ayah, kakak, adik.... start buat biskut almond london.. dini punya la excited nak tolong..hehhee

31/okt/2005 (isnin) : pergi padang besar.. lebih kurang 30 minit dari umah.. kalau balik perlis tak sah kalau tak pergi sini.. kadang2 tu bukannya beli apa sangat just nak jamu mata kot2 ada barang best2.. boleh tahan ramai..almaklum la warga kota dah start sampai di kampung..mlm dini start demam.. batuk..selsema... alamak nak raya dini demam la pulak.. kitorang bwk gi klinik kat balai baru sbb kat kangar byk klinik tutup sbb berbuka puasa.. mmg suhu dini tinggi 39.5.. tekak pun merah.. harap2 dini cepat sembuh..

1/nov/2005 (selasa) : dini still demam..batuk dan selsema.. bila mkn ubat ok.. tapi habis ubat demam balik.. sian sangat.. biasa la budak2 kalau sakit bukannya pandai menipu.. time dia lega tu active je dia main dgn cousin2 lain.. tapi bila dah start demam balik dia merengek2.. sbb sakit tekak..

2/nov/2005 (rabu) : selamat hari raya !!!! walaupun demam dini tak betul2 sembuh lagi.. tapi syukur Alhadmulillah better dari smlm.. aku pakaikan baju kurung biru.. comelnye tgk dia pakai baju kurung.. satu set dengan mama & papa.. kitorang cuma menunggu tetamu di rumah sbb dini still kurang sihat.. cuma gi umah tok & nyang..

3/nov/2005 (khamis) : pagi2 lagi kami bwk dini ke klinik di Kangar.. satu2 nya klinik yg buka di hari raya kedua... bila sampai je kat sana tekejut aku.. mcm pasar pun ada.. ramai gile gile org nak jumpe doktor.. especially kanak-kanak sakit... ada yg kena tunggu sampai petang nie.. so kitorang cari akternative lain gi farmasi je.. kalau dini tak ok baru bwk semula ke klinik.. majority kat situ org luar yg bwk anak2 sbb demam..mungkin perubahan cuaca..

pergi farmasi pun beratur panjang sampai kat luar.. adoi lenguh jugak la beratur tunggu giliran...

dan sebelah petangnya Alhamdulillah Dini dah sihat.. dah boleh main2 kat luar..syukur Alhamdulillah..pergi konvoi satu family beraya umah tok wan dan sedara-sedara lain..

4/nov/2005 (jumaat) : hari raya ketiga - spt biasa kami lepak di rumah sambil tunggu tetamu datang... yg paling best balik kampung nie tiap2 hari makan special.. tak sempat nak rasa lapar.. tq mak.. :)

5/nov/2005 (sabtu) : keluar ke Kangar..plannya nak beli kek birthday dini boleh mkn ramai2 .. tapi stau kedai kek pun tak bukak.. kedai kek cina ada la.. ish ish ish.. nampaknya tak dpt la jamu kek burthday dini.. lain kali la nampaknya..

6/nov/2005 (ahad) : kami bertolah balik ke kl.. pukul 8.00 baru bertolak.. dari perlis..kedah ok lagi.. tapi bila masuk sungai dua onwards mmg keter dah byk.. bila sampai di tol jelapang mmg jam sangat2... lorong touch n go pun boleh jam .. dekat hentian2 tu toksah cakap la.. keter sampai parking kat tepi jln.. makan nasik berlapikkan suratkhabar... tapi syukur Alhamdulillah sepanjang perjalanan balik tak ada apa2 eksiden ngeri.. bayangkan la paling laju boleh bawak 80 je.. mmg takleh laju sbb kejap2 break kejap2 break.. fast lane ke slow lane ke sama je..
last2 sampai kat kinrara kol 4.30pm... syukur Alhamdulillah kami selamat tiba...

7/nov/2005 (isnin) : sepatutnya aku dah start keja hari nie.. so tukar plan ;.. aku bawak dini ke ioi mall.. pergi cuci gambar.. ingat nak tunggu je sbb tak sabo nak simpan dlm almbum.. heehhe tapi mesin rosak la pulak.. so terpaksa la dtg lain kali..

itu saja cerita sepanjang cuti raya nie.. lepas nie mungkin start beraya sekitar kl pulak.. alamaklumla raya kan sebulan..hehehe

2 comments on "Selamat Hari Raya Aidilfitri"

Fazliatul Ima on 12:00 PM said...

bila dini nak buat besday? leh buat pastu beraya skali..heheh

puterikiut on 8:41 AM said...

insya Allah dlm perancangan...kalau nak beli hadiah tu dah boleh beli dari sekarang..hahahha

Archive

 

:: {^_~} catatan mama :: v1 Copyright 2008 Fashionholic Designed by Ipiet Templates Supported by Tadpole's Notez